سرفصل دروس دکتری

سرفصل دروس کارشناسی

  • تاریخ انتشار : 1402/04/17 - 13:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 410
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اولین همایش ملی آموزش زبان فارسی با اهداف ویژه در تاریخ 14 تیر

همایشی برای ترویج و گسترس زبان فارسی برای غیرفارسی زبانان

 

به گزارش روابط عمومی کالج بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، اولین همایش ملی آموزش زبان فارسی با اهداف ویژه در تاریخ 14 تیر ماه 1402 به صورت مجازی با اهداف کمک به رشد و تعالی گسترش زبان و ادبیات فارسی، فراهم‌سازی بستر مناسب برای انتقال دانش و تجربیات مدرسان و مراکز آموزشی، بررسی آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی در مراکز آموزشی، ارائه راهبردهای نوین در حوزه آموزش زبان فارسی، آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و جدیدترین روش‌های پژوهشی انجام یافته در حوزه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان و اهمیت دوره‌های توانمندسازی برای مدرسان در همسوسازی و دستیابی به اهداف آموزشی در ساختمان کالج بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

در حاشیه این همایش یک روزه دکتر مهین‌ناز میردهقان فراشاه، دبیر علمی این همایش و رئیس مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: آموزش زبان فارسی را می‌توان در دو دسته کلی طبقه‌بندی کرد که عبارتند از: «اهداف عام» و «اهداف ویژه». در آموزش زبان با اهداف عام، فارسی‌آموزان زبان فارسی را به منظور یادگیری مهارت‌های اصلی زبانی با اهداف عمومی می‌آموزند، و در آموزش زبان با اهداف ویژه، زبان فارسی با اهداف خاص مختلف مخاطبان یاد گرفته می‌شود. این اهداف خاص گستره وسیعی را می‌تواند شامل شود که از آن جمله‌اند:

  • فارسی دانشگاهی برای دانشجویان خارجی که برای ادامه تحصیل در رشته‌های مختلف دانشگاهی همانند علوم پزشکی، حسابداری، مدیریت و غیره به ایران آمده و نیازمند یادگیری زبان فارسی و مهارت‌های مختلف زبانی در سطح آکادمیک همانند مقاله‌نویسی و خواندن و گوش دادن و درک سخنرانی‌های علمی هستند.
  • فارسی برای اهداف تجاری
  • فارسی برای اهداف گردشگری و غیره.

هر یک از موارد نمونه مذکور به صورت‌های مختلفی تعریف می‌شوند و در دنیا با شاخه‌ها و زیرشاخه‌های متنوعی تعریف می‌شوند. وی ادامه داد: این همایش در کالج بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری دیگر دانشگاه‌ها به صورت برنامه‌ریزی دوسالانه ادامه خواهد یافت.

مهین نازمیردهقان فراشاه خاطر نشان کرد: با توجه به گستره وسیع حوزه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان با اهداف ویژه، با وجود کارهای انجام شده و در دست انجام، همچنان جای کار و خلاءهای بسیاری وجود دارد که نیازمند همکاری و همراهی تمامی متخصصان و علاقه‌مندان این حوزه با توجه به نیازها و اهداف داخل کشور و خارج از کشور است.

دکتر فائقه شاه حسینی از جمله دبیران اجرایی همایش و سوپروایزر کرسی زبان فارسی کالج بین‌الملل نیز گفت: در برنامه‌ریزی این همایش، از تابستان سال گذشته فراخوانی برای مدرسان، پژوهشگران، صاحب‌نظران و علاقه‌مندان داده شد که با استقبال قابل توجهی مواجه شد. دبیرخانه همایش تعداد 49 مقاله را دریافت کرده، و از آن میان تعداد 14 چکیده مقاله به دنبال داوری‌های انجام شده برگزیده و در روز همایش در طی دو نشست و در دو پنل موازی ارائه شد. وی اضافه کرد: در این همایش تعداد دویست نفر به صورت آنلاین از سراسرکشور شرکت کردند. شاه‌حسینی خاطر نشان کرد: چون آموزش زبان فارسی با اهداف ویژه به خصوص در رشته‌های پزشکی، یک رویکرد جدید است، بسیاری از مراکز در کل کشور، ضمن استقبال از موضوع، تجربه‌های خود را در این زمینه برای گسترش و اعتلای زبان فارسی در همایش به اشتراک گذاشته و در کل خروجی مناسب و خوبی از این همایش به دست آمده است.

لازم به ذکر است که آقای دکتر آیتی، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، و آقای دکتر شعبانی، دبیرعلمی و رئیس کالج بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در افتتاحیه همایش سخنرانی داشته‌اند.  در اختتامیه نیز پس از جمع‌بندی رسالتهای همایش، سایر شرکت کنندگان و مراکز به همکاری و اندیشیدن برای پیشبرد هرچه بهتر اهداف آموزشی در راستای ترویج و گسترش زبان فارسی دعوت شدند.

 

  • گروه خبری : اخبار کالج بین الملل
  • کد خبر : 243501
کالج بین الملل دانشگاه
تهیه کننده:

کالج بین الملل دانشگاه

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین